Zomerkamp

Laatste nieuws, gelieve het gehele bericht te lezen.


14 juli 2021

Beste Kinderen en Ouders,

Na dagen van overwegingen maken hebben we vandaag helaas moeten besluiten om het zomerkamp zoals deze gepland stond op 26-27-28 juli niet door te laten gaan.

Het zag er even naar uit dat er na een lange periode van onzekerheid rondom COVID-19, die op een ieders leven een enorme impact heeft gehad, toch licht aan het eind van de tunnel was te zien.

Eindelijk konden we afspraken vastleggen, het programma uitwerken, kinderen konden inschrijven en zelfs de vergunning voor het zomerkamp werd verleend. Kortom alle lampen stonden op groen.

Maar dan plotseling beginnen de besmettingscijfers te stijgen en kondigt onze regering afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen aan.

Na een aantal dagen van onzekerheid, gissen, raden en hopen dat deze maatregelen geen consequenties hebben voor het zomerkamp, hebben we gisteren van onze bestuurders uit Gemeente ‘s-Hertogenbosch te horen gekregen dat de nieuwe tijdelijk opgelegde maatregelen ook voor hun op vele punten nog onduidelijk zijn.

Het enige zekere voor het Zomerkamp op dit moment is dat overnachtingen in de huidige situatie niet zijn toegestaan en er zeer waarschijnlijk nog meerdere regels/restricties aan het Zomerkamp vast zullen komen zitten. Meer duidelijkheid óf en in welke vorm zomerkampen plaats kunnen vinden conform de nieuwe maatregelen, kan onze Gemeente pas eind deze week, dan wel begin volgende week aan ons geven.

Daarnaast zijn we de laatste tijd in nauw overleg geweest met Stichting Sint-Jozefoord en de Congregatie van DMJ waar we al jaren met open armen worden ontvangen tijdens het zomerkamp. Vanwege de plotseling snel stijgende besmettingscijfers en de nieuwe aangekondigde maatregelen hebben we in goed overleg met alle partijen besloten dat we het verstandig vinden dit jaar het zomerkamp niet op het terrein van Sint-Jozefoord te houden.

Voor ons het gemis van een geweldig locatie en voor de bewoners van Sint-Jozefoord het gemis van sportende en spelende kinderen.

Hoe graag alle partijen het ook zouden willen, we vinden het allen onverantwoord om een zorginstelling en hun bewoners, die al een zware tijd achter de rug hebben, onnodig bloot te stellen aan eventueel besmettingsgevaar.

We hopen op jullie begrip voor het feit dat we, met de onzekerheid vanuit de Gemeente, de risico’s rondom het COVID 19 virus en de korte termijn tot aan het zomerkamp, geen kans zien om het zomerkamp goed en veilig voor jullie te kunnen realiseren op de geplande datums van 26-27-28 juli en we begrijpen dat dit een gigantische teleurstelling is voor vele van jullie die zich hebben ingeschreven.

Deze teleurstelling is er niet alleen voor jullie maar ook voor een grote groep vrijwilligers die elk jaar weer voor jullie klaar staan, er dit jaar ook weer super veel zin in hadden en al enorm veel voorbereidend werk hadden verricht om er dit jaar echt “ ALLE DAGEN FEEST ” van te maken.

Daarom hebben we besloten het bijltje er zeker nog niet bij neer te gooien, zetten we de schouders eronder en gaan we er alles aan proberen te doen het zomerkamp alsnog op een andere locatie door te laten gaan, op de andere datum van 1-2-3 september zoals jullie terug hebben gevonden op het inschrijfformulier.

Helaas zijn we hierbij wel afhankelijk van hoe de situatie rondom COVID 19 zich gaat ontwikkelen, moeten we ons programma aanpassen aan de eisen van de gemeente en zullen we een passende locatie moeten vinden waar we het kamp veilig en verantwoord kunnen houden.

Dit alles neemt tijd (die er eigenlijk bijna niet is) in beslag en vergt een hoop energie van onze vrijwilligers daarom zouden we jullie willen vragen ons bij het onderstaande een handje te helpen :

 • Zodra we ook maar een klein beetje duidelijk kunnen geven zullen we dit communiceren via www.sjbnuland.nl dus houdt de site in de gaten, als hier niets is veranderd hopen we het vertrouwen te hebben dat er nog steeds volop aan wordt gewerkt maar er gewoon nog niet meer duidelijkheid is.
 • We kunnen ons voorstellen dat ook voor jullie de planning van de vakantie is veranderd, mochten er dus kinderen zijn die toch niet, of juist wel mee kunnen/willen op Zomerkamp op 1-2-3 september en dit anders op hun inschrijfformulier hebben ingevuld, dan zouden we dit graag horen via een mail aan info@sjbnuland.nl
 • Vanwege het verschuiven van de datum zal de één nog inschrijfgeld terugontvangen en de ander nog inschrijfgeld moeten betalen. Onze penningmeester heeft hiervan een keurig overzicht en we gaan er zeker voor zorgen dat alles op de juiste plaats terecht komt, we willen jullie vragen ons ook hiervoor wat tijd te geven en voor de juiste afwikkeling www.sjbnuland.nl in de gaten te houden.

Voor nu allemaal een fijne vakantie, blijf gezond en hopelijk mogen we jullie allemaal 1-2-3 september begroeten om er samen tijdens die dagen “ALLE DAGEN FEEST” van te gaan maken.

Werkgroep Zomerkamp, Stichting Jeugdbelangen Nuland

———————————————————————————————————————————–

Algemene informatie

Het zomerkamp is voor de kinderen uit Nuland en de Kruisstraat en voor de kinderen die daar op school zitten. Anders dan andere jaren is het zomerkamp dit jaar in de eerste zomervakantieweek van de basisschool.

Onder de kleine groepen vallen de kinderen die naar groep 3, 4 of 5 gaan, onder de grote groepen vallen de kinderen die naar groep 6,7,8 gaan, of schoolverlater zijn. Alleen de kinderen uit de grote groepen mogen blijven slapen. Tijdens deze dagen zullen er weer allerlei leuke sportactiviteiten en spelletjes plaatsvinden.

Dagindeling

Let op! We hebben dit jaar te maken met een uitzonderlijke situatie, dus zal alles ook een beetje anders zijn dan jullie gewend zijn. Wij houden ons aan de maatregelen die gelden op het moment van het Zomerkamp, en proberen alles zo duidelijk mogelijk te communiceren.

Maandag:

Iedereen geniet thuis van een ontbijtje om vol energie naar het zomerkamp te gaan! Ontvangst kinderen om 9.00 uur bij de poort van Jozefoord.
Bij de lunch eet je je zelf meegebrachte lunchpakketje op. Het avondeten wordt op het zomerkamp verzorgd.

 • Om 18.30 uur toneel (ouders zijn welkom, houdt u zich aan de 1,5 meter regel a.u.b.?)
 • Om 19.00 uur ophalen kinderen groep 3 t/m 5
 • Om 23:30 uur ophalen kinderen groep 6 t/m 8 die niet blijven slapen m.u.v. de schoolverlaters

Dinsdag:

Ontvangst kinderen om 9.00 uur. We ontbijten gezellig samen op het zomerkamp! Lunch en avondeten worden ook op het zomerkamp verzorgd.

 • Om 18.30 uur toneel (ouders zijn welkom, houdt u zich aan de 1,5 meter regel a.u.b.?)
 • Om 19.00 uur ophalen kinderen groep 3 t/m 5
 • Om 23:30 uur ophalen kinderen groep 6 t/m 8 die niet blijven slapen m.u.v. de schoolverlaters

Woensdag:

Ontvangst kinderen om 9.00 uur. We ontbijten gezellig samen op het zomerkamp! Ook de lunch wordt op het zomerkamp verzorgd.

 • Om 13.30 uur AFSLUITING VAN HET ZOMERKAMP op het veld van Jozefoord.
  De afsluiting bestaat uit een aantal spetterende optredens van de kinderen en de toneelgroep zal het kamp op een mooie manier afsluiten. Ouders zijn welkom, houdt u zich aan de 1,5 meter regel a.u.b.?
 • Om 14:30 is het Zomerkamp afgelopen, tijdens de afsluiting moeten alle kinderen op het veld blijven. Meldt u uw kind nog een laatste keer af bij de leiding voordat u naar huis gaat?

Als u uw kind ophaalt om 19.00 uur of om 23.30 uur, omdat hij of zij niet blijft slapen, meldt u uw zoon of dochter af bij de leiding van de groep. Zij zullen tijdens de ophaalmomenten te vinden zijn bij de eigen kraam.

Dit heb je nodig

 • bord, beker, soepkop, bestek en theedoek met je naam erop.
 • lunchpakketje voor maandagmiddag.
 • oude kleren, badkleding en handdoek, regenkleding, extra schoenen, laarzen, zet overal de naam erop.
 • energydrank mag niet mee op kamp.
 • mobiele telefoons mogen niet mee op kamp.

Blijf je slapen?
Breng dan ook een bed (bij voorkeur geen luchtbed), slaapzak, pyjama, handdoeken en toiletspullen mee.

Teken

SInds een aantal jaren hebben we op zomerkamp steeds meer te maken met teken en tekenbeten. Wij nemen hiervoor als vrijwillige organisatie de meest mogelijke voorzorgsmaatregelen. We hebben continue EHBO beschikbaar in de leidingtent op het kampterrein. Hier kunnen kinderen zich de hele dag melden en laten helpen door gediplomeerde EHBO-verleners. We volgen hierbij ook een vast protocol als het om teken gaat.

Bescherming

 • Draag dichte schoenen, lange mouwen en een lange broek. Stop broekspijpen in uw sokken. Op lichte kleding zijn teken beter te zien.
 • Spuit uw kleding in met een insectenwerend middel dat DEET bevat.
 • Smeer de onbedekte huid in met een middel dat DEET bevat.

Deze tips bieden geen garantie dat uw kind geen tekenbeet oploopt. Het blijft dan ook belangrijk om lichaam en kleding te controleren op tekenbeten.

Wat te doen bij een tekenbeet?

 • Haal een teek zo snel mogelijk weg! Hoe langer de teek in uw huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt.
 • Gebruik geen alcohol, jodium, olie, zeep of andere middelen vóórdat u de teek verwijdert.
 • Pak de teek met een tekentang zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig uit. Als een stukje van de kop achter blijft is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter. Ontsmet pas daarna het beetwondje met 70% alcohol of jodium. Eventueel kunt u een vergrootglas gebruiken.
 • Schrijf de datum en de plaats op het lichaam waar u gebeten bent op.

Neem contact op met de huisarts bij de volgende klachten:

 • Een verkleuring van de huid op de plek van de tekenbeet, die langzaam groter wordt. Deze kan tot 3 maanden na een tekenbeet verschijnen.
 • Koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn, in de eerste weken na een tekenbeet.

Inschrijven

Vrijwilligers gevraagd

Vind je het leuk om volgend jaar 3 dagen een groepje kinderen te begeleiden of heb je interesse om mee te helpen met de activiteiten, laat het ons dan weten en vul het onderstaande contactformulier in of schrijf een mail naar: zomerkamp@sjbnuland.nl

Datum

01 - 03 sep 2021
Categorie

Zaalhuur

Benieuwd naar de mogelijkheden van het huren van een zaal? Vul onderstaand formulier in.
Alleen voor kids van 15 jaar en jonger!