Zomerkamp

Jij bent toch ook van de partij?


Algemene informatie

Het zomerkamp is voor de kinderen uit Nuland en de Kruisstraat en voor de kinderen die daar op school zitten. Anders dan andere jaren is het zomerkamp dit jaar in de eerste zomervakantieweek van de basisschool.

Onder de kleine groepen vallen de kinderen die naar groep 3, 4 of 5 gaan, onder de grote groepen vallen de kinderen die naar groep 6,7,8 gaan, of schoolverlater zijn. Alleen de kinderen uit de grote groepen mogen blijven slapen. Tijdens deze dagen zullen er weer allerlei leuke sportactiviteiten en spelletjes plaatsvinden.

Inschrijven

Inschrijven kan op maandag xx april 2021 om 19.00 uur

Dagindeling

Maandag:
Iedereen geniet thuis van een ontbijtje om vol energie naar het zomerkamp te gaan! Ontvangst kinderen om 9.00 uur bij de poort van Jozefoord.
Bij de lunch eet je je zelf meegebrachte lunchpakketje op. Het avondeten wordt op het zomerkamp verzorgd.

 • Om 18.30 uur toneel (alle ouders zijn van harte welkom)
 • Om 19.00 uur ophalen kinderen groep 3 t/m 5
 • Ophalen kinderen groep 6 t/m 8 om 23.30 uur m.u.v. de schoolverlaters

Dinsdag:
Ontvangst kinderen om 9.00 uur. We ontbijten gezellig samen op het zomerkamp! Lunch en avondeten worden ook op het zomerkamp verzorgd.

 • Om 18.30 uur toneel (alle ouders zijn van harte welkom)
 • Om 19.00 uur ophalen kinderen groep 3 t/m 5
 • Ophalen kinderen groep 6 t/m 8 om 23.30 uur m.u.v. de schoolverlaters

Woensdag:
Ontvangst kinderen om 9.00 uur. We ontbijten gezellig samen op het zomerkamp! Ook de lunch wordt op het zomerkamp verzorgd.

13.30 UUR AFSLUITING VAN HET KAMP op het veld van Jozefoord.
De afsluiting bestaat uit een aantal spetterende optredens van de kinderen en de toneelgroep zal het kamp op een mooie manier afsluiten.
Iedereen is van harte welkom vanaf 13.30 uur op het veld van Jozefoord.
De kinderen kunnen vanaf half 3 opgehaald worden op het veld van Jozefoord, tijdens de afsluiting moet iedereen op het veld blijven.

Als u uw kind ophaalt om 19.00 uur of om 23.30 , omdat hij of zij niet blijft slapen, meldt uw zoon of dochter af bij de leiding van de groep. Zij zullen tijdens de ophaalmomenten te vinden zijn bij het kraampje.

Alle ouders zijn van harte welkom om te komen kijken naar het toneel op maandagavond om 18.30 uur en dinsdagavond om 18.30 uur op het veld van Jozefoord.

Dit heb je nodig

 • bord, beker, soepkop, bestek en theedoek met je naam erop.
 • lunchpakketje voor maandagmiddag.
 • oude kleren, badkleding en handdoek, regenkleding, extra schoenen, laarzen, zet overal de naam erop.
 • energiedrank mag niet mee op kamp.

Blijf je slapen?
Breng dan ook een bed (bij voorkeur geen luchtbed), slaapzak, pyjama, handdoeken en toiletspullen mee.

Teken

SInds een aantal jaren hebben we op zomerkamp steeds meer te maken met teken en tekenbeten. Wij nemen hiervoor als vrijwillige organisatie de meest mogelijke voorzorgsmaatregelen. We hebben continue EHBO beschikbaar in de leidingtent op het kampterrein. Hier kunnen kinderen zich de hele dag melden en laten helpen door gediplomeerde EHBO-verleners. We volgen hierbij ook een vast protocol als het om teken gaat.

Graag willen we u als ouders vriendelijk doch dringend verzoeken om, ook als uw kind blijft slapen, elke dag zelf uw kind te komen controleren en behandelen op teken. ’s Avonds als het toneel is afgelopen en ’s morgens voordat we gaan ontbijten, krijgt u hier de tijd voor.

Bescherming

 • Draag dichte schoenen, lange mouwen en een lange broek. Stop broekspijpen in uw sokken. Op lichte kleding zijn teken beter te zien.
 • Spuit uw kleding in met een insectenwerend middel dat DEET bevat.
 • Smeer de onbedekte huid in met een middel dat DEET bevat.

Deze tips bieden geen garantie dat uw kind geen tekenbeet oploopt. Het blijft dan ook belangrijk om lichaam en kleding te controleren op tekenbeten.

Wat te doen bij een tekenbeet?

 • Haal een teek zo snel mogelijk weg! Hoe langer de teek in uw huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt.
 • Gebruik geen alcohol, jodium, olie, zeep of andere middelen vóórdat u de teek verwijdert.
 • Pak de teek met een tekentang zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig uit. Als een stukje van de kop achter blijft is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter. Ontsmet pas daarna het beetwondje met 70% alcohol of jodium. Eventueel kunt u een vergrootglas gebruiken.
 • Schrijf de datum en de plaats op het lichaam waar u gebeten bent op.

Neem contact op met de huisarts bij de volgende klachten:

 • Een verkleuring van de huid op de plek van de tekenbeet, die langzaam groter wordt. Deze kan tot 3 maanden na een tekenbeet verschijnen.
 • Koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn, in de eerste weken na een tekenbeet.

Vrijwilligers gevraagd

Vind je het leuk om volgend jaar 3 dagen een groepje kinderen te begeleiden of heb je interesse om mee te helpen met de activiteiten, laat het ons dan weten en vul het onderstaande contactformulier in of schrijf een mail naar: zomerkamp@sjbnuland.nl

Datum

26 - 28 jul 2021

Zaalhuur

Benieuwd naar de mogelijkheden van het huren van een zaal? Vul onderstaand formulier in.
Alleen voor kids van 15 jaar en jonger!